Hoe werkt 100 Volt techniek.

Werking 100 volt

Van 8 Ohm naar 100 Volt en terug...
Om een laag-ohmig (8 Ohm) signaal om te zetten naar 100 volt signaal wordt onder andere gebruik gemaakt van een spoel (trafo) welke zich intern in de versterker bevindt.. Het signaal wordt vervolgens aangeboden op de uitgang van de versterker, en kan via een dubbel geïsoleerde luidspreker-kabel naar elke luidspreker getransporteerd worden. De luidspreker is ook weer voorzien van een trafo, welke er voor zorgt dat het 100 volt signaal weer omgezet wordt naar een laag-ohmig (8 Ohm) signaal, voor weergave uit de speaker. De 100 volt lijn komt op de speaker op één van de vermogens-aansluitingen (bijv. op de 6 Watt)
Offerte binnen 24 uur

Vraag als installateur vrijblijvend een offerte aan, en ontvang binnen een dag een aanbieding.

Bel 077 85 112 86 of mail naar info@PAspeakers.nl

Aansluiten 100 volt versterker

Parallelle aansluitwijze...
De luidsprekers dienen parallel te worden aangesloten op de uitgang van de versterker, er kunnen dus meerdere aansluitdraden parallel gekoppeld worden achter de versterker, maar vooral ook ter plaatse kan bij elke luidspreker de luidspreker-bekabeling parallel worden door-gelusd. Zodoende ontstaat er een lus aan luidsprekers.  Zie voorbeeld.

Toepassingen 100 Volt

Waar en wanneer de keuze van 100 Volt techniek

100 Volt techniek kent het voordeel dat er lange afstanden kunnen worden overbrugt, daarnaast wordt elke speaker met het zelfde signaal aangestuurd zodat gebruik van een enkele maar ook juist een groot aantal speakers vanuit één enkele versterker mogelijk is en er ook een goede geluids-verdeling mogelijk is in elke ruimte. 

De voordelen:

•Toepassing van exact aantal gewenste luidsprekers.
•Goede verdeling van geluid over de ruimtes te creëren.
•Uitermate geschikt voor langere afstanden van luidspreker-bedrading.
•Altijd uit te breiden met extra zones, speakers en regelaars.
•Volumeregeling eenvoudig toe te passen per ruimte al dan niet in de ruimte zelf.

Keuze versterker?

De juiste versterker kiezen voor de gewenste toepassing...

De keuze van een versterker hangt naast het vermogen ook af van de gewenste aansluitmogelijkheden zoals CD of MP3 spelers, en aantal microfoons. Ook wanneer sprake is van meerdere ruimtes en volumeregelingen.

Versterker en vermogen

Het aantal speakers en ingesteld vermogen per speaker bepaald het verzamelvermogen. Deze dient altijd binnen de marge van het totale RMS vermogen van de versterker te zijn. Vraag om advies via info@PAspeakers.nl of bel 077 85 112 86

Aansluitmogelijkheden

Een CD speler of MP3 speler kent een stereo Tulp aansluiting, let er op of er voldoende aansluitingen van aanwezig zijn naar gelang van het gewenste aantal.

Microfoons (draadloze en bedraad) kennen een XLR of Jack aansluiting, let ook daar goed op de benodigde aantal, of combineer met een aparte mixer.

Meerdere ruimtes (zones)

Mengversterkers zijn er ook in uitvoering meerzone, zodat meerdere ruimtes apart kunnen worden aangesloten. Let echter wel op de verschillen, van belang is of naast in en uitschakelen ook elke zone apart regelbaar dient te zijn in volume en eventueel tonenregeling. Ook zijn er modellen die dankzij een matrixfunctie, per zone een aangesloten geluidsbron kunnen doorgeven en zelfs combineren.

Volumeregelaars toepassen

100 Volt volumeregeling lokaal per ruimte...

Met een volumeregelaar is het mogelijk lokaal in een ruimte het volume niveau te regelen.

De volumeregelaar komt voor de groep speakers welke er geregeld dienen te worden. Zie voorbeeld tekening.

Maximale belasting volumeregelaar

Er zijn diverse regelaars in vermogen, zorg dat het maximaal vermogen nooit wordt overschreden. Let daarom op de aansluitwaarde op de trafo van elke speaker en tel deze bij elkaar op.

Speaker en trafo

De aansluitwaardes van de trafo op een speaker...

De trafo welke op een speaker gemonteerd is kent meerdere vermogens-aansluitingen, namelijk de gemeenschappelijk ofwel de "0" en COM genoemd. en een 100 Volt vermogensaansluiting naar wens.

Hoe hoger de aansluitwaarde hoe meer vermogen er naar de speaker gaat. De hoogste aansluitwaarde van de trafo van de speaker uit de voorbeeldafbeelding is 10 Watt (of er wordt gekozen voor 5 / 2,5 / 1,25 of 0,62 Watt).

Aansluiten

De 100 Volt lijn wordt aangesloten op de 10 Watt en de common draad komt op de "0" van de trafo.